czwartek, 11 sierpnia 2011

Smaki Ekwadoru / Sabores del Ecuador

Ceviche de camarones, Seco de Chivo, Guatita, Ají, Sango de verde, Encebollado de pescado, Empanada verde, Encocado, Patacones ecuatorianos, Locro de papa, Chifles, Sopa de Bolas verdes, Pan de Yuca, Llapingachos, Bolón de verdes, Humitas, Quimbolitos, Ponche, Rosero i wiele,wiele innych...














Smacznego!

4 komentarze:

  1. Kurczę widząc takie smakołyki z innych krajów, aż szkoda wracać do naszych wydawać by się mogło zwykłych potraw. Choć i tak są one bardzo dobre, ale takiego banana smażonego to bym sobie zjadł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie, aż się sam głodny zrobiłem ;) pozdrawiam.

    http://dream-decide-do.blogspot.de/

    OdpowiedzUsuń
  3. Ładnie to wszystko wygląda na talerzach, ale tak szczerze - nic szczególnego, nic co u nas nie moglibyśmy zrobić...

    OdpowiedzUsuń
  4. Faktycznie wygląda to wszystko pysznie, ale czy też tak smakuje? Mogę jedynie przypuszczać, że tak.

    OdpowiedzUsuń